úterý 29. dubna 2014

Hallo, ich heiße Rapunzel!

Je Locika německé národnosti?



Co si myslíte o tomto skandálu?! Je Locika Coronská (Princess Rapunzel of Corona) doopravdy Němka? Já osobně tipuji, že ANO. V tom případě je to ale nejkrásnější Němka v celém Německu. :D
Dalo by se říci, že jsou na to vskutku důkazy. Původní pohádka o Locice s nejdelšími vlasy na světě, zavřené ve věži zlou čarodějnicí je opravdu z Německa - konkrétně od bratří Grimmů. Tehdy to vlastně ani nebyla princezna, jako spíš obyčejná dívka se zlatými vlasy. 
Narodila se "ženě a muži", kteří čekali děťátko. Na ženskou přišly chutě na locikový salát vedle v zahradě, kde naneštěstí bydlela čarodějnice, tak tam ten chlap šel, protože jeho paní chřadla a chřadla, tak aby neuchřadla. Čarodějka ho chytila a nezabila ho pod podmínkou, že jí dají jejich narozené dítě. Ve dvanácti letech jí zavřela do věže a chodila jí navštěvovat ("Lociko, kytičko, spusť své vlasy maličko" atd...). Jednou na její věž narazil princ, tak si řekl, že se tam podívá, jak to tak bývá, zamilovali se do sebe a chtějí spolu utéct. Jednou se však Locika prořekla před Gothel a ta jí ustřihla vlasy a vyhnala někam do pouště, do divočiny a čekala na prince sama. Pak mu vypíchla oči a shodila z věže. (cca. nevím to přesně a je spoustu verzí) V poušti se jí narodí dvojčata, princ který bloudí po světě je najde a kouzelná moc jejích slz (AHA!) vrátí princi zrak a všichni spolu odejdou do jeho království a žijí šťastně až na věky. :) - to je vskutku celá pohádka o Rapunzel.
Taky jiné možné vysvětlení :
Je blondýna. Němci jsou blonďatý. :D 
Evžen se v originále jmenuje FITZHERBET - he? Že by minimálně poněmčelé jméno?
Jinak se koukněte po přírodě a okolí, myslím si, že je to typická evropská krajinka, víte co, lesíčky, políčka... 
Každá princezna má svou národnost a pokud chce Disney příběh o všech princeznách světa, nemám nic proti, Locika je jedna z mých nejoblíbenějších. :)

1 komentář: